4 Mayıs 2009 Pazartesi

Pırlanta olmazsa sertifika olur.


Amerika'da yaşadığımız zamanlarda anneme Anneler Gününde çiçek gönderirdim. Her ne kadar Ariş mücevher firması bunu tasvip etmese de (bkz. Pırlanta Olmazsa Olmaz) uzaklardan gönderebileceğim en uygun hediyenin çiçek olduğunu düşünürdüm.

Artık onu da yapmıyorum. Her sene farklı bir sivil toplum örgütüne annem için bağışta bulunuyorum.

Amerika'da bu sistem çok güzel işliyor. İnternet üzerinden kredi kartınız ile bağış yapıyorsunuz, annenizin (ya da adına bağış yaptığınız kişinin) adres bilgilerini veriyorsunuz, onlar sizin adınıza annenize kart, sertifika, her neyse gönderip onu bilgilendiriyorlar. Böylece siz hem özel bir günü kutlamış oluyorsunuz, hem de "Annenize maddi ve pahalı bir hediye almazsanız kötü bir çocuksunuz!" mesajı veren reklam tuzaklarına düşmemiş oluyorsunuz.

Bu sene Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı da böyle bir seçenek sunuyor. Yapılacak en az 20 liralık bir bağış karşılığında resimdeki sertifikayı ister elden vermek üzere bağış yapan kişiye, ister adına bağış yapılan anneye gönderiyor.

Kendini Koruncuk ('Korunmaya Muhtaç Çocuk'un kısaltılmışı) olarak da adlandıran bu vakıf, sürekli duyageldiğimiz diğer sivil toplum kuruluşları kadar tanınmış olmasa da çok güzel işler yapıyor. Bu sene 30. yılını kutlayan Koruncuk, yaklaşık 20 senedir İstanbul'un Bolluca beldesindeki bir 'Çocukköyü'nde bebeklikten itibaren himayesine aldığı çocukları üniversiteden mezun olup kendi işini bulana kadar yetiştiriyor. Sadece maddi desteğin de çok ötesinde, onlara başlarını sokacak bir ev, sevgiyle büyütecek bir anne, beraber büyüyecekleri kardeşler de vererek doğal bir aile ortamı sağlıyor bu Koruncuk'lara... Köyü de, vakıf merkezini ve çalışanları da birebir gördüğüm için ne kadar güzel işler yaptıklarına bizzat tanık oldum.

Sertifikayı almak ve özel bir not ile birlikte Anne'ye göndermek için Koruncuk'un websitesini ziyaret etmek ya da 0 212 274 95 45'ten vakıf merkezini aramak yeterli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder