20 Mayıs 2009 Çarşamba

Güzel bir gecenin başlangıcı: Rezztoran.com

Bebek beklediğimizi ailemize ve arkadaşlarımıza duyurduğumuzda tabii ki herkes çok sevinmiş ve heyecanlanmıştı. "Elif ve Doğan için bebek zamanı" diyen, müzikli, çıngıraklı bir e-kartı gönderdiğimiz insanlar arasında MBA yaparken asistanlığını yaptığım, Doğan'ı da beni de yakından tanıyan hocam da vardı. Kendisi bizi bebek haberinden ötürü tebrik etmenin de ötesinde "Birbirinizi sakın unutmayın. İlişkinize mutlaka zaman ayırmaya devam edin" diye de akıl vermişti.

Ne demek istediğini Deniz olduktan sonra daha da iyi anladım tabii ki.

Bebek olayı fiziksel ve kafaca o kadar yorucu ve tüketici ki, insan çocuk olmadan önce hayatındaki en önemli insanı göz ardı edebiliyor. O yüzden de çocuktan sonra anne-babanın birbirlerine kaliteli vakit ayırması ilişkiyi taze tutmak açısından gerçekten çok önem taşıyor.

Sevgili hocamın bu tavsiyesi benim kulağıma küpe oldu. Fırsat bulduğumuz zamanlarda Deniz'i deyim yerindeyse 'satıp' Doğan'la baş başa bir şeyler yapabilmek için uğraşıyorum. Tabii ki Türkiye'ye taşınmış olmamız ve etrafımızda anneanne/babaanne/teyze türünden gönüllü bakıcılar olması işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Anne-babalar çocuk olduktan sonra kelimenin tam anlamıyla 'ayda yılda bir' dışarıya çıktıkları için özellikli bir yere gitmek önem taşıyabiliyor. Kimi "Amaaan, dışarı çıkalım da, nereye olursa olsun" diye düşünse de, "Kaç kez yapıyoruz böyle bir şeyi canım?! Gidelim şöyle afili bir yere... Sefamız olsun!" diye yaklaşanlar için pratik bir web sitesi var: Rezztoran.com

"En sevdiğiniz mekânda rezervasyonunuz yalnız bir tık ötede" mottosuyla yola çıkan ve Türkiye’de ve internet teknolojilerinin doğum yeri olan ABD’nin Silikon Vadisi bölgesinde lider firmalarda uzun yıllar görev yapmış bir ekip tarafından yönetilen Rezztoran.com kullanıcılarına sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin önde gelen restoranlarında rezervasyonlarını internet üzerinden yapma fırsatı sunuyor.

Sistemi kullanmak oldukça basit. Ne istediğinizi biliyorsanız bulunduğunuz şehri ve ilgilendiğiniz mutfağı giriyorsunuz; karşınıza istediğiniz saatlerde yer olan restoranların listesi çıkıyor. "Yok, ben ne istediğimi bilmiyorum" diyorsanız tüm mekânlara göz atıyorsunuz; hooop, Rezztoran'a kayıtlı olan tüm restoranlar mutfak türleri ve fiyat aralıklarıyla beraber listeleniyor.

Kalabalık gruplar için yapılan organizasyonlarda davetlilere online davetiye gönderme imkanı da sunan web sitesinde üye olmadan önce sistemi keşfetmek isteyenler için bir de online demo bulunuyor.

Uzun lafın kısası Rezztoran.com güzel vakit geçirmek için iyi bir başlangıç noktası olarak görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder