6 Mayıs 2009 Çarşamba

Yapıştır, Tamamla, Boya! Harika bir seri...

Doğan Egmont Yayıncılık tarafından 2 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan ve Çiftlik Hayvanları, Küçük Hayvanlar, Orman Hayvanları ve Vahşi Hayvanlar olmak üzere dört kitaptan oluşan nefis bir seri var piyasada. Ve artık Deniz'in kitaplığında da...

İlkini bundan birkaç ay önce Remzi Kitabevi'nde görüp almıştık. Resimlerin çok sevimli olmasının da ötesinde, boyama alanlarının büyüklüğü ve çizgilerin kalınlığı da Deniz'in yaşı için uygun görünmüştü gözüme.

Nitekim Çiftlik Hayvanları'nı Deniz'le bir nefeste (!) bitirdik. Ertesi hafta Küçük Hayvanlar'a başladık.

Uzun süre seriyi tamamlamak istedim ama Remzi'de bulamadım.

Bugün D&R'da geri kalan iki kitabı da bulduk ve tabii ki hemen aldık. Kitapların hepsi de birbirinden sevimli ve güzel düşünülmüş. Fiyatları (tanesi) 4,5 TL civarında (internetten alınca yaklaşık 1 TL daha ucuz), yani oldukça uygun. Tek olumsuz tarafı çıkartmaların kolay çıkmıyor olması. Özellikle Küçük Hayvanlar'dakiler Deniz'i "İİİİEEEEHHHHHH!" diye bağırtmakla kalmıyor, beni de deli ediyor.

Bir başka avantajı ise kitapların gerek boyut gerekse ağırlık (hafiflik) olarak çantada taşımaya çok uygun olması. Dışarıda yemek yemeye gittiğimizde Deniz masada kıpırdanmaya başlayınca hemen çıkarıveriyorum, ister çıkartmaları yapıştırıyor, ister yanımızda taşıdığımız pastel boyalarıyla boyama yapıyor.

2 yaş çocukları için uygun boyama kitabı çok fazla olmadığı için bu seri oldukça uygun ve sevimli bir seçim oluyor. Devamının gelmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder