8 Mayıs 2009 Cuma

Arkadaşım Müzik

Biz Deniz'le genelde evde radyo dinliyoruz.

Çoğunlukla da TRT Radyo 3'ü tercih ediyoruz.

Klasik müzik, pop müzik ve jazz müziği çok güzel harmanlıyorlar. Gerçi Deniz Jazz yayınının başladığı saatlerde yatmaya hazırlanıyor oluyor ama ben -Doğan eve vakitlice geldiyse- Deniz'i onun üstüne salıyor ve şarabımı alıp bu keyifli melodilerin tadını çıkarıyorum.

Radyo 3'te bir de Arkadaşım Müzik diye bir program var.

Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00'da yayınlanan bu program çocukların ilgisini çeken konuları işliyor:
  • Çocuktan Al Haberi: Çocuk sanatçıların, çocuk ve gençlik korolarının çocuklara ve gençlere yönelik sanat faaliyetlerinin, festival ve yarışmaların anlatıldığı, çocukları ve gençleri ilgilendiren yurt içi ve yurt dışı sanat olaylarının ve haberlerinin yer aldığı, çocuklar ve gençler için yazılmış müzik kitaplarının tanıtıldığı, müzik dergisi tarzında hazırlanan bölüm.
  • Ton Amca’nın Stüdyosu: Dünya çapında ün yapmış büyük bestecilerin çocukluk, gençlik ve olgunluk dönemlerine yönelik kısa dramatize öyküler.
  • Müzik Ellerimin Altında: Bir müzikseverin müzik dolabında mutlaka bulunması gereken temel eserleri tanıtan, çalgıların yakından tanınması için kolay algılanabilen konçertolardan, orkestra ve solo eserlerden örneklerin sunulacağı bölüm.
Her ne kadar Deniz programın içeriğini anlayabilmek ve takip edebilmek için küçük olsa da dinlemesinde fayda olduğuna inanıyorum. En azından kulağı radyo denen şeye alışıyor.

Annem bize evde hep klasik müzik dinletirdi. Pazar sabahları Radyo 3'le uyanırdık. Klasik müziği ve genelde müzik dinlemeyi bu kadar sevmemde annemin sıklıkla dinletmesinin rolü olduğunu düşünüyorum.

Şimdi ben de aynısını oğlum için yapıyorum. CD player'ların neredeyse tavanaralarına kaldırılmak üzere olduğu, benim artık hızına yetişmekte oldukça zorlandığım bu MP3 devrinde bu tip spontane programların öneminin daha da arttığı kesin...

Arkadaşım Müzik'ten sonra Pazar günleri bir de TRT Çocuk Korosu'nun yarım saatlik bir programı var.

Her ikisi de dinlemeye değer...

TRT Radyo 3'ün frekanslarının listesi burada. Yayın akışı ise bu adreste: http://www.trt.net.tr/Radyo/RDAkis.aspx?gunler=1&kanal=2&akistur=1&tdgun=0&control=-1

2 yorum:

  1. elif, arkadasim muzik'in podcastleri de var: Surada

    YanıtlaSil
  2. Terken, paylaşımın için teşekkür ederim. Eminim programın Amerika'daki takipçileri çok faydalı bulacaktır bunu...

    YanıtlaSil