6 Haziran 2009 Cumartesi

Havla Tavla: Köpekler için çöpçatanlık sitesi

Deniz Efendi ailemizdeki saltanatını kurmadan önce köpeklerimiz Paphia (fotoğrafta, sağda) ve Polit (solda) evin sahipleriydi. Her şey onların etrafında döner, planlar onlara göre yapılırdı.

25 Kasım 2006'da bu değişti.

Polit'imiz başına gelecekleri tahmin etmiş ve "Ben öyle şeye gelemem" diye düşünmüş olmalı ki Deniz aramıza katılmadan hemen önce o ayrılmayı tercih etti. (Bugün bu kadar rahat bahsedebilsem de, Polit'i kaybetmemiz bizim için büyük travmaydı.) Paphia (okunuşu: Pafya) ise bugün 13 yaşını aşmış bir hanımefendi olarak, Deniz'in -çok şükür ki- gün geçtikçe azalan tacizlerine maruz bir şekilde hayatını sürdürmekte...

Polit'in 1993'te aramıza katılması ve ardından 1996'da Paphia'yı doğurmasıyla başlayan köpek maceramız boyunca iki kere 'torun' gördük. Tabii ki her ikisinde de 'kızlarımıza' yakışacak adaylar bulmamız çok önemliydi.

İki köpeğimiz de o dönemde çok da yaygın olmayan İngiliz Cocker Spaniel cinsiydi. Şu sıralarda oldukça popüler olan Golden Retriever trendi o yıllarda Cocker Spaniel'dan yana idi; ancak İngiliz cinsi pek bulunmuyor, genelde etrafta Amerikan Cocker cinsine rastlanıyordu.

Biz de uygun damat adayı bulmak için oldukça uğraştık. Polit için durum çok zor olmadı, çünkü o sıralar Mersin'de yaşıyorduk ve küçük yerde laf çabuk yayıldığı için istediğimiz damat adayını kolayca bulduk. Ancak Paphia'ya sıra geldiğinde durum daha farklıydı. Israrla peşimizden koşan Amerikan Cocker sahiplerini kibar, ama biraz da kibirli bir şekilde geri çevirdik. Veterinere haber vermeler, sağa sola duyurmalar, ondan bundan haber almalarla geçen bir süreç sonucunda aradığımız damat adayını tesadüfen yolda bulduk, daha doğrusu o bizi buldu.

Geçenlerde bir dergide gördüğüm ve sonra da bizzat girip araştırdığım Havla Tavla sitesi işte köpeğini çiftleştirmek isteyenlerin bu "münasip bir eş bulma" sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Siteye önce üye oluyorsunuz; sonra köpeğinizin profilini yaratıyor, cinsini ve yaşı gibi demografik özellikleriyle birlikte fiyakalı bir resmini giriyor, 'Tavla Beni' kısmına da müstakbel eşinin bilmesini istediği özelliklerini onun dilinden yazıyorsunuz. Havla Tavla'cılar (Kim olduklarını anlayamadım, çünkü web sitesinde Hakkımızda ya da Biz Kimiz, Neciyiz gibi bir bölüme rastlamadım) köpeğinize en uygun eşi bulup, bir ay içerisinde sizi bilgilendiriyorlar.

Paphia için böyle şeyler çoktan geçti. (Zaten bir kere anneliği tattırdıktan sonra her iki köpeğimizi de kısırlaştırmıştık). O yüzden pratik olarak sitenin nasıl çalıştığını test etmek için sebebim yok. Ama belli ki birileri uğraşmış. Ve çok matrak bir fikir ortaya çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder